Tre uteblivna svar på en enkät – ur Passport Somaliland

1) Jag skulle vilja läsa en bok vars framgång inte mäts i hur många som läser den eller i hur synlig den gör författaren, utan i vad den gör i världen. Hur mäta det?

 2) Jag skulle vilja läsa en bok som handlar om andra, inte om mig, inte om oss. En bok som inte tror att det stora kan ses i det lilla (aviggeometri) utan som skulle vilja se och undersöka hur utanför (värld, de andra, det som är större än jag än vi) gör mig, gör oss, och kanske till och med upplöser oss, på gott och på ont. En bok i vilken någon inte går genom världen, utan i vilken världen går genom någon.

 3) Jag skulle vilja läsa en bok som är en tiondel, som är en smula. En bok som inte består av sex 500-sidiga delar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s