Angeläget

Det angelägna är alltid det jag redan vet att är, angeläget. Det jag kan omfatta utan att behöva fatta tag i det eller någonting alls, egentligen. Men om jag då inte vill eller ens behöver veta det jag redan vet; inte få saker och ting som redan syns skenbart synliggjorda? Så tvärtom då: det som är främmande, det som avslöjar smular sönder min xenofobi; det som utsätter mig för det jag inte förstår och kanske inte ens vill förstå. Det som egentligen inte alls angår mig, och som därför angår mig mycket mera än det som skulle vara så angeläget.

Ur Förlorat (2010).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s