Jag mördar en bok

När land och världsdel blir alltmer förvirrade tar jag till terapeutiskt pyssel: Bokmord.

Eftersom den dominerande litterära genren numera är kriminalromanen och eftersom kriminalromanen allt mer tycks gå ut på att författarna till kriminalromaner tävlar om att hitta på det mest klantigt osannolika sättet att ta livet av folk och eftersom det hela har blivit ändlöst tramsigt tänkte jag göra tvärtom: mörda en bok. Men det är inte en kriminalroman jag skall mörda. Det känns inte tillräckligt utmanande så därför har jag istället valt ett mera sofistikerat offer: en bokstavsbok. Bokstaven är alltings början och slut och jag vet att det väcker sorg och raseri att mörda en bok om bokstaven. Men jag tar på mig allt ansvar för min gärning och är fullt beredd på en storm av upprörda anklagelser.

Offer och redskap:

Offer och redskap

 

titel2

 

Bokryggen avslöjar ett hemligt budskap. Kodknäckarlitteratur?

kåldolmar (2)

 

Dådet fullbordat:

isärtagen

 

Clas Ohlson, medbrottsling. Ram och passepartout:

passepartout och ram

 

Lönar sig brott?

brott som lönar sig

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s