Leksikon, sett att läsa på Helsingfors bokmässa 2018

Fredagen 26.10. klo 13-13.30 på Tölö-scenen diskuterar jag (på finska) med poeten Kaija Rantakari (aktuell i år med den fina diktsamlingen Koko meren laajuus, Hela havets vidd, ). Utlovas: en vildvuxen diskussion om poesi, språk, neurologi och mycket annat. Arrangör: Nuoren voiman liitto.

Lördag 27.10.2018 • kl. 13:30-14:00, Blåbärslandet-scenen: Leksikon. Sett att läsa, en ordlista på drygt 500 felskrivna och missförstådda ord, till exempel snabbla, vågmästartroll och septämbar. Listan åtföljs av en essä som bland annat handlar om dyslexi, läsandets neurologi och hur nonsens kunde vara ett bevis på guds existens. Essän besvarar också frågan om varför ljudböcker inte är litteratur. Intervjuare: Katarina Gäddnäs. Arrangör: Ellips förlag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s