En anekdot med kläder

För några år sedan, på den tiden när Tarja Halonen var president, blev jag av någon svårbegriplig anledning bjuden på middag till presidentens slott. Blyg och asocial poet som jag är ägnade jag största delen av middagen och minglet åt att studera de övriga gästerna. En av de få jag faktiskt hade en pratstund med var en känd finlandssvensk kulturpersonlighet. Så som det brukar när män träffas kom samtalet in på kläder. Min vän Kulturpersonligheten berättade att han köpt en Bosskostym för presidentmiddagen, och att han på varuhuset Stockmann träffat en annan känd finlandssvensk kultupersonlighet som även han köpte en bosskostym för samma tillställning. Följdfrågan var uppenbar: var även min kostym av märket Boss, och visste jag att Hugo Boss hade varit Hitlers hovskräddare? Ibland är munnen snabbare än tanken: ”Nej, min kostym är en Dressmankostym, men kanske Dressmann var Goebbels hovskräddare?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s