Att ögna en bok?

Sedan en vecka tillbaka befinner jag mig i Stockholm för att slutarbeta en bok: Känslornas mysterier, en naturhistoria. Boken består av 38 korta prosatexter, 1-15 sidor långa, sammanlagt lite under 200 små sidor. Nu har jag upptäckt något i min arbetsmetod som jag inte riktigt vet vad jag skall tänka om. Planen är att jag skall skriva/redigera igenom manuset systematiskt från början till slut två gånger under min vistelse i Stockholm. (Samt lösa några större problem separat.) Den första genomskrivningen är gjord. Jag har efter det ägnat ett par dagar åt att ögna igenom manuset – läsa än här, än där, titta på texterna på måfå. Vad jag då märkt är att de rättelser jag under detta påmåfåtittande gjort för det mesta är mycket viktigare och bättre än de jag gjorde under det systematiska genomskrivandet. Det är väl bra, och isåfall borde jag bara ägna mig åt att ögna? Skriva en bok ögnande?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s