Inte söka erkännande, inte bli förstådd- Aase Berg

”PC: What advice do you have for emerging poets?

AB: Shit on your readers, shit on acknowledgment. Poetry is not about making connections. You don’t need to be understood, you don’t even need to understand yourself. Poetry is only research into the unfathomable.”

– Ur en intervju med Aase Berg av Paul Cunningham

Önskar att fler hade den integritet Aase Berg har. Inte ens i den här branschen – litteraturen – som borde vara (och som så uppenbart kunde vara) fri och och präglad av mod vågar, kan eller vill folk närapå alltid ställa sig utanför tävlande och sökande av bekräftelse. Alltför ofta blir resultatet därför en eller annan form av inställsamhet som är anpassad till förväntningar och de nätverk man vill höra till; allt det som ger en nytta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s