Glömskans redskap

Att skriva pregnant samtidigt som det som blir skrivet skall vara nästan omöjligt att komma ihåg, memorera. Slående och missande språk — samtidigt. Ett skrivande som aktivt arbetar med språket som glömskans viktigaste redskap. För om språket är minnets viktigaste redskap så är det också — precis för att det är språk — glömskans viktigaste redskap. Varje minne är präglat av glömska, det vi minns är för det mesta glömt, det vi minns är det som egentligen är det glömda. Glömska är oändligt mycket sannare än minne. Vad är sant? Jag minns inte.

ur Passport Somaliland (2012)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s