Nyttan

Den mest inskränkta synen på litteratur och konst i allmänhet är att den skulle kunna vara till någon nytta. Till nytta för samhället, för produktionen, för tillväxten, för den teknologiska utvecklingen, för den enskilda affärsmannen, byråkraten eller teknokraten; för allt det de skall prestera. Det är bara fjäsk. Konsten litteraturen föregår allt sådant och är därför helt självklart nödvändig, och alltså finns det ingen orsak alls att behöva hålla på med pinsamt servila försök att berättiga dess existens.

Ur Förlorat (Söderströms 2010)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s