En konstutställning, del 1

 

Tänkte att jag skulle följa tidsandan och ta risken att ordna en virtuell konstutställning. Ända sedan de sena tonåren har det hängt konst på mina väggar. Samlingens boägg är några tavlor jag ärvde av mina morföräldrar. En del av tavlorna har jag köpt själv, långsamt under årens lopp, och andra har jag fått i gåva. Jag har ingen speciell inriktning i mitt samlande, inte heller är samlingen stor, knappt 40 verk.

 

max ernst

Ett litet (ca 10×20 cm) grafikblad av Max Ernst från år 1975, året innan han dog. https://www.max-ernst.com/

 

Disclaimer: Som författare brukar man förbluffande ofta när man träffar människor man aldrig träffat tidigare förbluffande snabbt i diskussionen få frågan ”Hur mycket förtjänar du?” På motsvarande sätt händer det inte sällan när man pratar med någon om ett konstverk att en av de första saker som kommer på tal är konstverkets värde. I tider av populism och djupt rotad antielitism vill jag därför säga att inget av de konstverk jag äger har något väsentligt ekonomiskt värde, även om det finns några ganska kända namn bland konstnärerna. De flesta av mina tavlor är grafikblad vars värde är högst 200 euro. Pengar även det, men inget att skryta med då det gäller penningvärde. Många av tavlorna har jag själv ramat in med ramar och passpartoun från Clas Ohlsson eller Ikea.

5 reaktioner till “En konstutställning, del 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s